French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Az apa alig ismert rá a terroristák fogságában sínylődő fiára
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Észak-Afrika, Párizs- A Quai d Orsay- n, a francia külügyminisztériumban tett látogatást annak a két francia túsznak a családja, akit múlt novemberben raboltak el Mali északi részén az AQIM fegyveresei. Az al Kaida észak-afrikai szárnya kezdetben azzal vádolta Philippe Verdon-t és Serge Lazarevic-et, hogy a francia titkosszolgálat külső munkatársai.

Korábban fényképet küldött róluk, nemrég pedig videót, melyet még februárban készítettek valahol a Szaharában.

 

Philippe Verdon papája elsírta magát, amikor a videót nézte: alig ismert rá a fiára! Philippe Verdon ugyanis vesebajos, és állapota egyre romlik a fogságban, ahol nem lehet tudni, hogy milyen orvosi ellátáshoz jut hozzá. A másik túsz, a vajdasági magyar származású Serge Lazarevic jobban tartja magát. Arról nem közöltek semmit a francia külügyminisztériumban, hogy kértek-e váltságdíjat a két francia túszért az AQIM vezetői.
A Vöröskereszt mali képviselője is érdeklődött a francia túszok után Timbuktuban. A két imént említett túszon kívül még öt francia van az AQIM fogságában, őket Nigerben rabolták el. A Vöröskereszt képviselője segélyszállítmányt vitt Észak-Maliba, melyet a lázadók tartanak megszállva. Találkozott a tuareg felszabadítási szervezet, az MNLA helyi vezetőivel illetve az iszlamista Ansar Dine mozgalom irányítóival. Egyikük sem mondott semmit sem a túszokról, akik nyilvánvalóan az AQIM foglyai. Mind a két tuareg szervezet elfogadta azt, hogy a Vöröskereszt segélyszállítmányokat juttat el Észak- Maliba. Az Ansar Dine azt kérte, hogy vegyék le a járművekről a vörös keresztet, mert az „zavarja a hithű muzulmánokat Azawad területén”, vagyis Mali északi részén.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday54
mod_vvisit_counterYesterday185
mod_vvisit_counterThis week1715
mod_vvisit_counterLast week1414
mod_vvisit_counterThis month9662
mod_vvisit_counterLast month10938
mod_vvisit_counterAll days856491

Online (20 minutes ago): 4
Your IP: 44.201.199.251
,
Today: Mar 29, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület