French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Szudáni elnök: felszabadítjuk Dél Szudánt!
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Szudán, Dél-Szudán - Omar al Bashir erről pártjának gyűlésén beszélt. A dél-szudáni felszabadító mozgalmat betegségnek nevezte, olyan férgeknek, melyektől meg kell szabadítani az egészséges testet! Szójátékot faragott a felszabadítási mozgalom nevéből, amely arabul férget jelent.

 

A dél-szudáni felszabadító mozgalom tavaly július óta kormányozza a független Dél-Szudánt. Az elmúlt hetekben harcok voltak az olajmezőkön, a két állam határán.

 

Jó hírek várhatóak Hegligből- ígérte Omar al Bashir elnök. Heglig Szudán déli részén van, nemrég foglalták el a dél-szudáni csapatok. Harcokat jelentettek DélSzudán északi részéről is, mindkét oldalon sokan meghaltak. Dél-Szudán információs minisztere úgy nyilatkozott, hogy a konfliktust tárgyalások útján kellene rendezni, mégpedig az Afrikai Unió keretein belül.
Szudán elnöke ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben a darfuri népirtás miatt. Korábban Szudánban szervezkedett Oszama Bin Laden is. A hatalmas területű, de gyéren lakott afrikai állam azután értékelődött fel, hogy földjén olajat találtak. Az olajmezők épp a két állam határvidékén vannak, így a konfliktus aligha látszik rövidlejáratúnak Szudán és Dél-Szudán között.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday111
mod_vvisit_counterYesterday505
mod_vvisit_counterThis week1424
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month9162
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days866414

Online (20 minutes ago): 7
Your IP: 3.138.114.94
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 24, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület