French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
A „zöld sasok” a felelősek a port szaidi futballtragédiáért?
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Egyiptom Port Szaid -  A zöld sasok a helyi klub fanatikus szurkolói, akik nem véletlenül választották a zöld szint, az iszlám színét! Vallásilag is rendkívül elkötelezettek. Közülük hatvanat vádol az ügyészség azzal, hogy szándékosan megtámadták és legyilkolták az ellenfél szurkolótáborát február elsején Port Szaidban.

 

Aznap a helyi el Masri csapott össze a kairói nagycsapattal, az Al Ahlyval. Azután a szurkolók is összecsaptak, az eredmény több mint hetven halott, rengeteg sebesült. Döntő többségük a kairói csapat fiatal szurkolója...

 

A kairói rendőrakadémián megkezdődött perben mindenki a maga igazát védi. A vádlottak első számú ügyvédje Port Szaid ügyvédi kamarájának elnöke. Szerinte a szándékos emberölés nem bizonyítható, hiszen tulajdonképp pánik tört ki, és az áldozatok többségét agyontaposták illetve megfulladt a tömegben. A vádlottak között van a zöld sasokon kívül a helyi klub igazgatója, a stadion igazgatója, Port Szaid korábbi rendőrfőnöke, és a Szuezi csatorna helyi igazgatója is.
A zöld sasok vezérszurkolója szerint egyáltalán nem ők a felelősek, hanem a hadsereg, pontosabban az országot kormányzó tábornokok! „Ők félelmet akartak kelteni az egész országban! Rá akarták döbbenteni az embereket arra, hogy diktatúra nélkül anarchia tör ki. Előre eltervezett provokáció történt! Miért nem ellenőrizték a jegyeket a bejáratnál? Rengeteg volt a hamis jegy, de sokan csak úgy besétáltak! Miért nem lépett fel határozottabban a helyi rendőrség?”- kérdi a zöld sasok vezérszurkolója.
A bíróságnak lesz elég dolga, amíg a 7000 oldalas vádirat minden részletére fényt derít.,A zöld sasok mindenesetre figyelnek: a tárgyalóteremben és környékén mindenkinek elmondják a véleményüket és buzdítják letartóztatott társaikat, akik nagyon súlyos büntetést kaphatnak, ha beigazolódik velük szemben a szándékos emberölés vádja. Egyiptomban különben felfüggesztették a hazai bajnokságot, de a kairói csapat részt vesz az afrikai BL- ben.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday68
mod_vvisit_counterYesterday579
mod_vvisit_counterThis week3055
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month10793
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days868045

Online (20 minutes ago): 3
Your IP: 3.141.31.240
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 27, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület