French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 Sárközy: Nem akartam atomerőművet eladni Kadhafinak!
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Líbia, Párizs- Ezt közölte a francia köztársasági elnök a választási kampány finisében, kedden a France Inter közszolgálati rádióban. „Ha van a világon elnök, aki kevésbé blamálta magát Kadhafival, és aki többet tett volna a távozásáért és mindazért, ami vele történt, nos akkor az én vagyok!”- állította a francia elnök.

 

Szégyenletes hazugság az, hogy atomerőművet szándékoztam Kadhafinak eladni! - mondta Sárközy. Ki állította az ellenkezőjét? Anne Lauvergeon! Mitterrand szocialista köztársasági elnök egykori munkatársa az Areva elnök-vezérigazgatója volt a legutóbbi időkig, amíg Sárközy meg nem buktatta. Könyvében azt írja, hogy Sárközy utasítására egészen 2010- ig folytak azok a tárgyalások, melyek arról szóltak, hogy Líbia szeretne atomerőművet venni Franciaországtól. Kadhafi elsősorban nem pénzt kínált, hanem terjeszkedési lehetőséget a francia olajcégeknek. Végül az egészből nem lett semmi, Sárközy elsőként ismerte el Kadhafi ellenfeleit Líbia törvényes képviselőinek.

 

Kadhafi egyik fiának, Szaif el Iszlamnak volt egy másik kínos vádja is Sárközy elnök ellen. Eszerint tőlük is kapott pénz választási kampányához 2007- ben! Hol a bizonyíték? Mutasson számlákat!- követelte Sárközy. Szaif el Iszlam Kadhafi most börtönben ül és aligha ez a legfőbb gondja...

 

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday433
mod_vvisit_counterYesterday509
mod_vvisit_counterThis week2255
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month9993
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days867245

Online (20 minutes ago): 8
Your IP: 52.14.85.76
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 25, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület