French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Nyílt háború Dél-Afrikában a kormánypárt és annak ifjúsági szervezete között
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Dél-Afrika, Pretoria - Az ANC ifjúsági szervezete megtagadta a központi fegyelmi bizottság döntésének végrehajtását, és nem váltja le kizárásra ítélt elnökét, Julius Malemát! Így döntött a szervezet vezetősége, amely kiállt népszerű vezére mellett. Julius Malema nemes egyszerűséggel diktátornak nevezte Jacob Zumat, az ANC és a Dél-Afrikai Köztársaság elnökét. Ezért a párt fegyelmi bizottsága kizárásra ítélte, de ő fellebbezett.

Most az ifjúsági szervezet nemcsak hogy nem hajtotta végre a fegyelmi bizottság határozatát, hanem ellentámadást is indított. Szerintük a fegyelmi bizottság elnöke eladta magát Zumának, és cserébe a kizárási határozatért fontos politikai tisztséget kap majd!

Az ANC válasznyilatkozatában teljesen megalapozatlannak nevezte a vádakat, és megismételte, hogy Julius Malemának távoznia kell a pártból, melynek egykor vezetőségi tagja volt! Indok: tevékenysége megosztja a pártot! A tét minden bizonnyal az elnökválasztás, Zuma elnök újra indulni akar, és ehhez szüksége van az ANC támogatására. Julius Malema ezt akarja minden áron megakadályozni. Az ANC decemberben dönt arról, hogy ki lesz az elnökjelölt. Eddig Zuma az egyetlen ismert jelölt, de nem kizárt,hogy ezek után Julius Malema is elindul a posztért Dél-Afrikában.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday89
mod_vvisit_counterYesterday646
mod_vvisit_counterThis week897
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month8635
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days865887

Online (20 minutes ago): 11
Your IP: 3.131.110.169
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 23, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület