French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Félnek, de most kiállnak jogaikért a szváziföldi ellenzékiek
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Szváziföld, Mbabane – Diákok és szakszervezetek tüntetésre készülnek az afrikai kontinens utolsó abszolút monarchiájában. Szváziföld a világ egyik legkisebb és egyben az egyik legszegényebb országa. Az uralkodó viszont az egyik leggazdagabb király a világon. Az ország gazdasága romokban hever, a politikai életben pedig a teljes elnyomás érvényesül.

 

A szervezők négynapos tüntetésre készülnek, hogy tiltakozzanak a jelenlegi rendszer ellen. A megmozdulások a tervek szerint április 12-én kezdődnének. A szervezők nem véletlenül választották ez a napot, mivel 1973-ban szűnt meg végérvényese a „demokrácia” Szváziföldön. A jelenleg is érvényben lévő alkotmányt 39 éve vezettek be az országban, az alaptörvény abszolút hatalommal ruházta fel a királyt, a politikai pártokat pedig betiltották. Mandla Hlatjwako a szváziföldi Civil Koalíció (CCCO) alapítója azt mondta, hogy az ország padlóra került gazdaságát a jelenlegi politikai rendszer miatt nem lehet „feltámasztani”. Szerinte „szégyen és gyalázat”, hogy az ország jelenlegi vezetői nem veszik észre magukat és nincs meg bennük a megfelelő a bátorság és bölcsesség, hogy megtegyék a helyes intézkedéseket.

Szváziföldön hamarosan választások is lesznek, sokan azt követelik, hogy a király engedélyezze a betiltott pártok is indulását. Az ország vezetésével szembeni elégedetlenséget fokozta, hogy a kormány több iskolát bezáratott, az elmaradt fizetéseket pedig még nem folyósította a közszolgáknak. Szváziföldön tilos tüntetni, de egyre gyakoribbak a kisebb megmozdulások, amelyeket a rendőrség kegyetlenül szétver. Mario Masuku, a betiltott Pudemo ellenzéki párt vezetője azt mondta, hogy az országban erős az elnyomás, az ellenzéki politikusok titokban szervezkednek, mert félnek a megtorlásoktól.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday514
mod_vvisit_counterYesterday586
mod_vvisit_counterThis week2922
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month10660
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days867912

Online (20 minutes ago): 6
Your IP: 3.142.53.68
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 26, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület