French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 Kongó elnöke találkozhatott a „Terminátorral” Gomában
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Kongói Demokratikus Köztársaság, Kinshasa – A lázadóktól hemzsegő Észak-Kivu tartományba utazott Joseph Kabila kongói elnök. A látogatás céljáról, programjáról nem adtak ki hivatalos tájékoztatást. De azért ki lehet találni.

A kongói elnök azután utazott a térségbe, hogy a közelmúltban több száz katona elhagyta bázisát és dezertált a seregből. A dezertőrök többsége korábban lázadó volt, a békemegállapodás megkötése után viszont csatlakozott a reguláris hadsereghez. A hírek szerint Gomában tartózkodik Bosco Ntaganda, akit a helyiek „Terminátornak” hívnak. A Nemzetközi Büntető Törvényszék nemrég elfogatóparancsot adott ki Ntaganda ellen, akit azzal vádolnak, hogy a polgárháború idején gyerekeket toborzott. Az ICC felszólította a kongói kormányt, hogy tartóztassa le és adja ki Hágának a volt hadurat.

Bosco Ntaganda a Nemzeti Kongresszus a Nép Védelméért lázadó szervezet vezetője volt a polgárháború idején. A nemrég dezertált katonák Ntaganda harcosai voltak. Sokan attól félnek, hogy Ntaganda letartóztatása és kiadatása ismét polgárháborúba taszítja az országot. A kongói vezetés szorult helyzetben van, ugyanis Ntaganda az egyetlen személy Kivuban, aki szót ért a lázadókkal. A volt hadúr az ENSZ „feketelistáján” is szerepel, különböző bűncselekmények elkövetése miatt. Nem kizárt, hogy az elnök vele akart találkozni.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday430
mod_vvisit_counterYesterday505
mod_vvisit_counterThis week1743
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month9481
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days866733

Online (20 minutes ago): 3
Your IP: 3.133.109.211
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 24, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület