French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Malawi új elnöke kisöpri riválisait a hatalomból
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Malawi, Lilongwe – Malawi új elnöke első hivatalos munkanapján kormányátalakítást hajtott végre. Az országban sokan úgy gondoljak, hogy Banda elnök asszony képes lesz ismét felvirágoztatni Malawit. Banda azután került az elnöki székbe, hogy a sokak által kritizált Bingu wa Mutharika államfő váratlanul meghalt.

 

Joyce Banda elnökasszony első lépésként felmentette Patricia Kaliat, aki az információs tárcát irányította. Az elnök és a kabinet több minisztere között már régóta feszült volt a viszony, néhány kormánytag megpróbálta megakadályozni, hogy Banda vegye át a megüresedett államfői széket Mutharika halála után. Banda megjegyezte, hogy a „tisztogatásoknak” még nincs vége, hamarosan újabb politikusokat tesznek lapátra, akik közeli kapcsolatban álltak a volt elnökkel. Az elnökasszony azt is bejelentette, hogy tárgyasokat kezdeményezett az ország első számú külföldi támogatóival a segélyezés felújításáról.

Malawi a világ egyik leggyorsabban fejlődő ország volt, amikor Mutharika 2004-ben hatalomra került. A gazdaság 7%-kal növekedett évente, de Mutharika összeveszett a külföldi donorokkal, akik ezért megvonták a segélyeket az országtól. Az ország gazdasága összeomlott.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday99
mod_vvisit_counterYesterday185
mod_vvisit_counterThis week1760
mod_vvisit_counterLast week1414
mod_vvisit_counterThis month9707
mod_vvisit_counterLast month10938
mod_vvisit_counterAll days856536

Online (20 minutes ago): 7
Your IP: 44.201.99.133
,
Today: Mar 29, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület