French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 Berágtak a pénz nélkül maradt milicisták a kormányra Líbiában
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Líbia, Tripoli – Fegyveresek megtámadták a líbiai Nemzeti Tanács egyik épületét, ahol több miniszter is tartózkodott. A támadást a Kadhafi-ellenes felkelésben résztvevő milicisták hajtották végre, akik rá akartak ijeszteni a központi vezetésre.

 

Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak az átmeneti kormány egyik központi épületére, ahol számos miniszter tartózkodott. A kormány azt jelentette, hogy a lövöldözésben senki sem halt meg és sebesültek sincsenek. Az AFP hírügynökség információi szerint a támadás rendkívül gyors volt. A fegyveresek leadtak egy sorozatot, majd elrohantak a helyszínről. A kormány elítélte a támadást. Megfigyelők szerint a milicisták így akarták kifejezni tiltakozásukat, amiért zárolták a nekik szánt segélyeket.

A kormány április 9-én jelentette be, hogy zárolja a „forradalmároknak” szánt pénzügyi segélyeket, mert a kifizetések körül egyre több a rendellenesség. A kormány jelezte, addig nem fizet, amíg a problémát nem sikerült megoldani. A milicistákat viszont rendkívül felháborította a kormány döntése és kisebb tüntetéseket is szerveztek Tripoliban. Emellett ellenőrzőpontokat is felállítottak a fővárosban.. Bengáziban pedig megtámadták az ENSZ küldöttségét is, de senkinek sem esett bántódása.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday165
mod_vvisit_counterYesterday326
mod_vvisit_counterThis week1846
mod_vvisit_counterLast week2261
mod_vvisit_counterThis month7616
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days864868

Online (20 minutes ago): 6
Your IP: 3.133.108.241
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 20, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület