Támad, véd, visszatámad - harcok a két Szudán között.

Szudán, Kartúm – Ismét komoly harcok robbantak ki a két Szudán katonái között. A dél-szudáni vezetés azt jelentette, hogy a szudáni csapatok támadtak, de sikerült megakasztani az offenzívát.

A dél-szudáni hadsereg ezt jelentette, hogy a harcok április 9-én robbantak ki, amikor a szudáni katonák támadásba lendültek Teshwin település környékén. Teshwin Dél-Szudánban található, közel a szudáni határhoz. A dél-szudániak állítása szerint sikerült visszaverni a támadást, a katonákat visszaszorították a szudáni Heglig régióba Helyiek azt mondták, hogy a szudáni hadsereg légicsapásokat is végrehajtott és nehézfegyvereket is bevetett a harcokban. A szudáni vezetés elismerte, hogy ismét harcok robbantak ki, de részleteket nem közölt. Az al Dzsazíra hírtelevízió információi szerint az olajban gazdag Heglig régiót a dél-szudáni csapatok ellenőrzik, de a dzsubai vezetés cáfolta ezeket az éresüléseket.

Your IP: 44.212.39.149
Today: Mar 28, 2024