French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 Rokonok- általános a családi alapú korrupció Angolában
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Afrika, Angola - Ezt állapította meg egy most közzétett jelentés, melyet az „Igazság, Béke és Demokrácia” szervezet készített. A tekintélyes nemkormányzati szervezet annak akart utánajárni, hogy volt-e foganatja Dos Santos elnök 2009- es ígéretének? Az angolai államfő 2009- ben hirdetett meg kampányt ezzel a hangzatos címmel: zéró tolerancia a korrupcióval szemben!

 

Mi az eredmény? Zéró! Ez derül ki a jelentésből, de maga a szervezet vezetője azért nem volt ilyen merész, csak annyit jegyzett meg, hogy az eredmények még egyelőre nem láthatóak. Azt viszont elmondta, hogy a közbeszerzés teljesen rokoni alapon megy: az állami szerződések elosztása a rokonok között nem kivétel, hanem maga a szabály és a legtöbb helyen intézményesült ez a gyakorlat.

 

Miért?- teszi fel a költői kérdést a szervezet vezetője. Egyrészt mert Angolában ősi hagyománya van a családi alapú gazdálkodásnak, a rokonok csakis egymástól várhatták a segítséget a gyarmati uralom idején. Azután pedig a politikai és a gazdasági hatalom teljesen összefonódott: a kormánypárt vezetői sikeres üzletemberek, vagy ha nem ők maguk, de a rokonaik mindenképp! Végül pedig búsan megjegyzi a jelentés készítőinek nevében, hogy a bíróságok egyáltalán nem függetlenek Angolában így csakis az boldogul, akinek befolyásos rokonai vannak a megfelelő helyeken. Nem véletlen, hogy Angola a Transparency International korrupciós listáján 182 ország közül a 168- ik!
Reménytelen lenne a helyzet? Ezt nem mondta a jelentést készítő szervezet vezetője, csak józan realizmussal megállapította: irreális lenne a korrupció felszámolásáról beszélni, a közeli jövőben csak arra kell törekedni, hogy annak a lehető legkisebb hatása legyen a nép életszínvonalára Angolában.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday279
mod_vvisit_counterYesterday158
mod_vvisit_counterThis week1634
mod_vvisit_counterLast week2261
mod_vvisit_counterThis month7404
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days864656

Online (20 minutes ago): 9
Your IP: 3.141.200.180
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 19, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület