French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Rés a pajzson - Robbantásos merénylet Szomáliában
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Szomália, Mogadishu – Legalább 11 ember meghalt, amikor bomba robbant Baidoában. A város korábban az al Shabab lázadók egyik központja volt, jelenleg etióp katonák és az Afrikai Unió békefenntartói ellenőrzik. A lázadók kiűzése óta ez volt a legvéresebb merénylet.

 

Helyiek azt mondták, hogy főleg gyerekek és nők haltak meg a robbantásban. A merényletet Baidoa legforgalmasabb piacán hajtották végre. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a bomba akkor robbant fel, amikor a kormányerők katonái beléptek a piacra. Az áldozatok viszont főként civilek voltak. Legalább 35 ember megsérült a detonációban, őket kórházban ápolják. A merényletért még senki sem vállalta a felelősséget. A szomáliai hatóságok az al Shabab lázadókra gyanakszanak, akik folyamatosan hajtanak végre hasonló támadásokat. Nemrég a mogadishui Nemzeti Színház ellen hajtottak végre robbantásos merényletet, az akcióban sportvezetők is meghaltak.

Baidoa a fővárostól 250-km-re fekszik. Korábban az al Shabab szélsőséges iszlamisták központja volt. Az etióp hadsereg foglalta el, majd ezt követően az AMISOM békefenntartókat vezényelt a városba, hogy átvegyék az ellenőrzést.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday182
mod_vvisit_counterYesterday185
mod_vvisit_counterThis week1843
mod_vvisit_counterLast week1414
mod_vvisit_counterThis month9790
mod_vvisit_counterLast month10938
mod_vvisit_counterAll days856619

Online (20 minutes ago): 5
Your IP: 34.237.75.165
,
Today: Mar 29, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület