Újabb „pletykák”Mugabe egészségi állapotáról

Zimbabwe, Harare – Robert Mugabe zimbabwei elnök Szingapúrba utazott gyógykezelésre, miután otthonában összeesett – jelentette a Zimbabwe Mail internetes hírportál. Az állami hírügynökségek viszont cáfolták, hogy a 88 éves elnök rosszul lett volna.

Az ő verziójuk szerint Mugabe azért utazott Szingapúrba, hogy elintézze Bona lányának továbbtanulását egy helyi egyetemen. A Zimbabwe Mail internetes hírportálnak egy neve elhallgatását kérő tisztviselő viszont azt mondta, hogy Mugabe gyógykezelés miatt repült a távol-keleti országba. Zimbabwéban azóta „pletykálnak” Mugabe egészségi állapotáról, miután a wikileaks nyilvánosságra hozott több amerikai diplomáciai táviratot. James Mc Gee amerikai nagykövet Gideon Gonora hivatkozva azt jelentette, hogy Mugabe elnök rákos és több műtéten is átesett a Távol-Keleten. Gideon Gono a Zimbabwei Nemzeti Bank elnöke volt. A ZANU PF cáfolja, hogy Mugabe beteg lenne. A párt újra meg újra megerősíti, hogy őt indítja az elnökválasztáson.

mod_vvisit_counterThis week2061
mod_vvisit_counterLast week2035