A legszebb marha a királyé- születésnap Szváziföldön

Szváziföld, Lobamba – Hamarosan 44 éves lesz a szváziföldi uralkodó, aki ajándékként marhákat kért alattvalitól. Szváziföld Afrika utolsó abszolút monarchiája, a világ egyik legszegényebb országa. Az uralkodó viszont a világ egyik leggazdagabb embere.

III. Mswati születésnapját április 19-én ünneplik meg az országban. A ceremóniára már elkezdték a készülődést a szervezők. A törzsfőnököknek kiadták az utasítást, hogy gyűjtsék össze és küldjék el a királyi udvara a legszebb marhákat. A belügyminiszter elismerte, az ország rossz gazdasági helyzete miatt a kormánynak nincs elegendő pénze az uralkodó születésnapjához kapcsolódó rendezvényekre. A szváziföldi ellenzék tiltakozik és felszólította az uralkodót, hogy ne vegye el a marhákat az emberektől, mert sokak számára az állattartás az egyetlen jövedelemforrás.

mod_vvisit_counterLast week1968

Your IP: 3.145.60.149