Kiutasítottak egy antiszemita prédikátort és egy iszlamista aktivistát Franciaországból

Franciaország, Mali - A francia belügyminisztérium kedden közölte, hogy Almany Baradzsi imámnak vissza kell térnie a szülőföldjére, Maliba. A közlemény szerint az imám rendszeresen Izrael és a zsidók ellen lázította a muzulmán hívőket pénteki prédikációi alkalmával.

Ezenkívül kikelt a fátyol viselését tiltó  törvény ellen. Korán-iskolák bevezetését javasolta Franciaország területén, különösen a problematikus diákok számára. Másutt ezekben a Korán-iskolákban toborozzák az utánpótlást a terrorista szervezetek.

A másik kiutasított személynek Algériába kell hazatérnie. Ali Belhadad részt vállalt a marrakech- i merényletben még 1994- ben. Annak akkor 14 halottja és 23 sebesültje volt a marokkói városban. Ezt követően elítélték, szabadulása után egy ideig távol maradt a szélsőséges szervezetektől, de most újrakezdte tevékenységét. Ezért őt is kiutasították.
Sárközy elnök utasítást adott arra, hogy a belügyminisztérium gyorsítsa fel a szélsőséges személyek kiutasítását. Ez összefügg a toulouse - i lövöldözéssel és az azt követő nagyszabású rendőri razziával, melynek során egy tucat iszlamista aktivistát vettek őrizetbe. Ez persze nem oldja meg az alvó terroristák problémáját, hiszen Mohamed Merah, a toulousei lövöldöző francia állampolgár volt, őt tehát, ha időben leleplezik, nem lehetett volna kiutasítani Franciaországból.

mod_vvisit_counterThis week2085
mod_vvisit_counterLast week2035