French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 Rendkívüli állapot prolongálva Tunéziában
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Tunézia, Tunisz – Marad a rendkívüli állapot Tunéziában még legalább egy hónapig. Az intézkedés a Jázmin forradalom kipattanása óta van érvényben. A hosszabbítást a továbbra is törékeny és nehezen javuló biztonsággal magyarázzák.

 

Egy és negyed éve, hogy bevezették a rendkívüli állapotot Tunéziában. Azóta már megtartották az első szabad választásokat, új kormány működik, de a rendkívüli állapotot még mindig nem oldották fel. És április végéig nem is fogják. Az újabb egy hónapos prolongálást azzal indokolta az államfői hivatal szóvivője, hogy továbbra is fennállnak olyan kockázatok, amelyek veszélyeztethetik a közigazgatás működését több régióban is. Adnene Manszer hozzátette, az utóbbi időszakban egyáltalán nem javultak a biztonsági mutatók.

A belügyminiszter nemrég tiltotta meg, hogy a főváros legforgalmasabb pontján, a forradalom egykori központi helyszínén, a Bourguiba sugárúton tüntetéseket szervezzenek. Ez egyfajta válaszlépés volt a szalafisták antiszemita demonstrációira, amelyeket itt tartottak.

A rendkívüli állapot meghosszabbításáról a trojka, vagyis az államfő, a kormányfő és az alkotmányozó nemzetgyűlés elnöke döntött.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday168
mod_vvisit_counterYesterday326
mod_vvisit_counterThis week1849
mod_vvisit_counterLast week2261
mod_vvisit_counterThis month7619
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days864871

Online (20 minutes ago): 4
Your IP: 3.142.35.155
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 20, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület