Támadás a Boko Haram bombagyára ellen Nigériában

Nigéria, Kogo állam - Összetűzések voltak a huligánok és a hadsereg között- közölte Kogi állam kormányzójának szóvivője. A szűkszavú úriember részleteket nem közölt, de a helyi sajtó arról számolt be, hogy vasárnap kommandósok rohamozták meg a Boko Haram bombagyárát Okene megyében.

A tűzharcban két kommandós és kilenc „huligán” életét vesztette. A biztonsági erők helikopterekkel és géppuskával támadtak, a Boko Haram fegyveresei elszántan védekeztek. A bombagyárát néhány nappal ezelőtt fedezték fel, és gyorsan le akartak csapni, mert a Boko Haram nem is titkolja, hogy újabb merényletekre készül keresztény templomok és kormányépületek ellen.

A Boko Haram haussza nyelven annyit jelent, hogy a nyugati nevelés bűn. Hívei a sariat, az iszlám igazságszolgáltatást akarják bevezetni Nigéria északi részén. Ott a lakosság többsége muzulmán, a déli részen viszont keresztény. A Boko Haram 2009 óta bombamerényleteket hajt végre a keresztény templomok ellen, hogy elüldözze a keresztény lakosságot Nigéria északi részéről. A Boko Haram a legutóbbi időben szoros kapcsolatot épített ki az al Kaida észak afrikai szárnyával, az AQIM - mal.

Your IP: 3.133.119.66
Today: Apr 19, 2024