French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Saját jelöltet indít az elnökválasztáson a Muzulmán Testvériség Egyiptomban
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Egyiptom, Kairó - Korábbi döntését megmásítva Egyiptom legnépszerűbb politikai szervezete bejelentette: Kairat Al Sakert indítja az elnökválasztáson. A döntést a szervezet a Facebook- on jelentette be, és azt nem sokkal később megerősítette a Muzulmán Testvériség legfőbb vezére is.

 

Mohamed Badie sajtóértekezleten adta áldását arra, hogy a szervezet második számú vezetője induljon az elnökválasztáson. Maga a jelölt nem volt ott a sajtóértekezleten, de rövid közleményt adott: „Nem tehetek mást, mint hogy engedelmeskedem a döntésnek és indulok az elnökválasztáson. Ezért lemondok a legfőbb vezér helyettesének posztjáról.”

 

A 61 éves Kairat Al Sater egykor műegyetemi tanár volt, később üzletember lett. Már diák korában csatlakozott a Muzulmán Testvériséghez, amely akkor be volt tiltva Egyiptomban. Többször volt börtönben is.1996 óta a végrehajtó bizottság tagja. Sikeres üzletember, ő a Muzulmán Testvériség legfőbb pénzügyi támasza.
Egyiptomban április 8- ig lehet pályázni az elnöki posztra. A Muzulmán Testvériségen kívül indít jelöltet a szalafista mozgalom is, Hazem Abu Iszmail be akarja vezetni a sariat a legnépesebb arab országban. Amr Mussza régebben az Arab Liga főtitkára volt, Abdel Moneim Abdul Futuh pedig egykor maga is a Muzulmán Testvériséget képviselte, de belső viták miatt kizárták. Az elnökválasztást május 23- án és 24- én tartják meg Egyiptomban, ahol az államfőnek  döntő szerep jut a végrehajtó hatalom gyakorlásában.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday568
mod_vvisit_counterYesterday509
mod_vvisit_counterThis week2390
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month10128
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days867380

Online (20 minutes ago): 3
Your IP: 18.191.44.23
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 25, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület