A vezér üzen: Mali egységes és oszthatatlan!

Mali, Bamakó - A mali puccsisták vezére interjút adott az RFI - nek Bamakóban, ahol meglehetősen zavaros a helyzet. Amadou Aya Sanogo szerint ez érthető, mert „egy hét alatt nem lehet helyrehozni azt, amit 10 éven keresztül elrontottak. „

A mi fő feladatunk az, hogy megvédjük Mali területi egységét, és biztosítsuk a polgárok nyugalmát. Mali egységes és oszthatatlan! Ehhez mindenképp ragaszkodom!- mondta a puccsisták vezetője.

Közben Északon több város is a tuareg lázadók kezére került. A lázadók, akiket az AQIM fegyveresei is támogatnak, Timbuktu felé törnek előre. Az al Kaida észak afrikai szárnya és a tuareg lázadók olyan fegyverekkel harcolnak, melyek líbiai fegyverraktáraiból származnak.
A mali junta egy delegációja Burkina Faso fővárosában tárgyalt és békülékeny húrokat pengetett. Ám a junta lényeges kérdésekben nem enged: nem adja át a hatalmat és nem kíván visszatérni a demokráciához. Mindezt a nemzetbiztonsági vészhelyzettel indokolja: a rosszul felszerelt mali hadsereg képtelen szembeszállni a lázadókkal, akik független államot kívánnak kikiáltani Mali északi részén.

mod_vvisit_counterLast week1968

Your IP: 18.116.51.117