French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 „Dzsihádista” algériai származású francia tudós pere Franciaországban
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Algéria, Franciaorzság – Hat év börtönbüntetést kért az ügyész Adlene Hicheur- re, mondván, hogy „bűnszervezetben terrorakciókra készülődött.” A 35 éves fizikus cáfol, és a vád meglehetősen bizonytalan alapokon nyugszik.

A döntő bizonyíték egy internetes levelezés Phoenix Shadow- val. Ezt a rendőrök Musztafa Debsivel azonosították. Ő az al Kaida észak afrikai szárnya egyik média főnöke. „Nem tudtam, hogy az AQIm emberéről van szó.”- állítja a vádlott.

 

Az ügyészség sem tudta bizonyítani, hogy az európai fizikai kutató központ (CERN) ifjú kutatója tudatosan szervezkedett volna egy terrorista csoporttal együtt. Csakhogy a muzulmán hitet meglehetősen szélsőségesen értelmező fizikus arra buzdította „ismeretlen  levelezőtársát” ,hogy hajtsanak végre akciót a 27 - es francia vadász zászlóalj ellen, amely Afganisztánban „bűnöket követett el”. A fizikus meg is adta a koordinátákat és tippel is szolgált a támadást illetően.
A Dzsihád francia- algériai híve arra hivatkozik, hogy mindez csak virtuális kapcsolat, nincs semmi konkrétum. Utal arra, hogy a levelezés végén az „ismeretlen partner” nyíltan feltette a kérdést: hajlandó vagy nekünk dolgozni? A válasz: Igen, de vannak bizonyos más szempontok is, amelyeket figyelembe kell venni...
De miért szakadt meg a levelezés? Mert a rendőrség lecsapott! A fiatal fizikus két és fél éve előzetesben ül! Ezt éles hangon kifogásolta az emberi jogok hazájában. A francia bíróság május 4- én hirdet ítéletet a Dzsihád fiatal francia- algériai híve ellen, aki a neten terrorakciókra készülődött, de csak készülődött.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday90
mod_vvisit_counterYesterday185
mod_vvisit_counterThis week1751
mod_vvisit_counterLast week1414
mod_vvisit_counterThis month9698
mod_vvisit_counterLast month10938
mod_vvisit_counterAll days856527

Online (20 minutes ago): 5
Your IP: 44.223.36.100
,
Today: Mar 29, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület