French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Ocsmány netkampány és razzia Mohamed Merah temetése körül
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Algéria, Algír -  Toulouse külvárosában, egy muzulmán temetőben földelték el a toulouse- i lövöldözőt.15 muzulmán fiatalember mondott egy gyors imát, majd földet dobtak a koporsóra. A temetőt körülzárta a csendőrség, helikopter körözött a temetés idején Mohamed Merah végső nyughelye felett.

 

Toulouse polgármestere nem akarta, hogy a terrorista annak a városnak a temetőjében nyugodjon, ahol gyermekeket ölt meg. Végül Sárközy elnök döntött: „francia volt, itt született, itt élt, tehát joga van ahhoz, hogy francia földben nyugodjon!”

 

Algéria arra hivatkozva tagadta meg a temetést, hogy az zavarná a közrendet és közbiztonsági problémát okozna. Ez jogilag tökéletesen elfogadhatatlan, mert a törvények szerint, ha valakinek mindkét szülője algériai, akkor joga van arra, hogy algériai földben nyugodjon. Algírban arra is hivatkoztak, hogy Mohamed Merah nem volt kettős állampolgár, mint a testvérei, de normális körülmények között szimpla formaság lett volna a temetés engedélyezése.
Csakhogy az interneten szabályos kampány alakult ki, amely azt követelte, hogy Merahot ne Algériában, hanem Franciaországban temessék el! „Franciaországban most azzal magyarázzák Mohamed Merah tetteit, hogy algériai származású volt. Hát egy nagy lóf...szt! Ez francia belügy, temessék el ott, ahol akarják, de ne nálunk! Nekünk semmi közünk hozzá!”- írta a Facebookon egy véleményvezér. Egy másik így érvelt: „olyan volt, mint Oszama Bin Laden! Végezze is úgy, mint ő! Ha akarják, akkor szórják a hamvait a tengerbe, de ide ne hozzák!”
Ma hajnalban Franciaországban óriási razziát rendezett a terrorelhárítás: több városban, köztük Toulouse- ban is több helyen házkutatást tartottak és sok terroristagyanús fiatalt őrizetbe vettek. „Ez az akció nincs közvetlen kapcsolatban Mohamed Merah ügyével”- mondta a szóvivő. Ám azt nem tagadta, hogy keresnek egy harmadik embert Toulouse- ban: Merahot ugyanis nemcsak időközben vád alá helyezett bátyja segítette, hanem egy harmadik fiatalember is. Sárközy elnök is újra  megszólalt az ügyben: „A rendőrség sok fegyvert talált, köztük Kalasnyikov géppisztolyokat is. Franciaország törvényei szerint az ember nem tarthat otthon Kalasnyikovot!”- mondta péntek hajnalban az Europe 1 rádiónak Sárközy köztársasági elnök.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday389
mod_vvisit_counterYesterday509
mod_vvisit_counterThis week2211
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month9949
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days867201

Online (20 minutes ago): 7
Your IP: 3.144.113.30
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 25, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület