French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Nemzetközi elfogatóparancs Egyenlítői Guinea elnökének fia ellen
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Egyenlítői Guinea, Párizs - Pénzmosással gyanúsítják az olajállam „trónörökösét”, aki mellesleg hazájának mezőgazdasági minisztere is. Teodoro Nguema Obiang Mangue ügyében két francia vizsgálóbíró kutat már évek óta. Nemrég egy párizsi luxuslakásban műkincseket foglaltak le, korábban ugyanott luxusautókat koboztak el.

 

A „trónörökös”, akit hazájában Teodorinnak neveznek, hat luxusautót tartott Párizsban. Ügyvédje akkor is és most is diplomáciai mentességre hivatkozott. Most abszurdnak nevezte a francia álláspontot.

 

Az Egyesült Államok 70 millió dollárt szeretne behajtani az életvidám „trónörökösön”. Egyenlítői Guineában a lakosság nyomorog, annak ellenére, hogy az olajvagyon bőven fedezné a háromnegyedmillió polgár szükségleteit. De az 1979 óta hatalmon levő Obiang elnök a családi kasszába utalja a bevételeket. Teodorin viszont olykor nagylelkű: megígérte, hogy egymillió dollárt kap Egyenlítői Guinea futballcsapata, ha győz az Afrikai Nemzetek Kupája nyitómeccsén. A miniállam focistái győztek és várták a pénzt. Egy darabig hiába. De amikor figyelmeztették az ígéretére, akkor Teodorin a zsebébe nyúlt, ami a miniállamban azonos az államkincstárral, és kifizette az 1 millió dollárt a szélesen vigyorgó futballistáknak Egyenlítői Guineában.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday476
mod_vvisit_counterYesterday509
mod_vvisit_counterThis week2298
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month10036
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days867288

Online (20 minutes ago): 9
Your IP: 18.216.32.116
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 25, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület